Review drukwerknodig.nl

Begin dit jaar kreeg ik een e-mail binnen om producten van drukwerknodig.nl te testen en een review te schrijven. Aangezien nét de nieuwe studio klaar was, kwam dit prima uit. Een beetje aankleding was welkom!

Aangezien ik veel werk maak en het fijn is om producten in het gedrukt op groot formaat te bekijken. Vanwege de prijs koos ik voor drie zwart-wit foto’s op forex. Forex is een lichtgewicht materiaal en vrij goedkoop. Het moeilijkste voor een drukker is de grijstinten goed te drukken. Vaak zijn er kleurzwemen zichtbaar. Dus ik was extra nieuwsgierig naar de resultaten.

Deze drie beelden heb ik gekozen:

Bestelproces

Het bestelproces verloopt handig via een online editor. Zo kan je gelijk zien hoe je beeld erop komt. Ook krijg je melding of de resolutie van je bestand goed is. Verder verloopt het afrekenen e.d. zoals je verwacht. Enige ‘nadeel’ is dat je niet als gast een bestelling kan plaatsen, maar eerst een account moet aanmaken.

Op het laatste moment in het bestelproces moet je aanvinken of je pdf aan de voldoet aan de aanleverspecificaties. Deze melding komt wat mij betreft te laat. Lijkt mij logischer om dit bij het uploaden al te vermelden en het akkoord erop te geven. Zo kan je het nog makkelijker aanpassen.

Levertijden

De bestelling heb ik op een vrijdagmiddag na 17:00 uur geplaatst en de verwachte bezorgdatum stond op de donderdag erna. Dat betekent dat de productietijd en verzending 3 á 4 werkdagen zijn. Erg schappelijk! Ook netjes dat bij een bedrag boven de €45,- er geen verzendkosten worden gerekend.

Op maandag kreeg ik bericht dat mijn bestelling al was aangemeld bij de postbezorger en verwachtte levering zou zijn op dinsdag. Uiteindelijk werd het pakket op woensdag bezorgt. Dus sneller dan verwacht!

Product

Ik had het al aangegeven dat ik benieuwd was naar een eventuele kleurzweem. En die zit erin. Er zit een magenta toon over de grijstinten. Op de foto’s van het bos en de rug zie je dit goed terug. De foto van de boom is vooral zwart-wit en weinig grijs, waardoor de kleurzweem er niet in zit.

Ik had de specificaties van de forex platen standaard gelaten, waaronder ook de standaard dikte (3mm) maar had beter voor een iets dikkere variant kunnen gaan. Omdat ze bij mij op een plankje staan, gaan ze toch iets doorbuigen.

Wel oogt de hal een stuk aangekleder door deze foto’s. Ook nog eens voor schappelijke prijzen. Voor mijn komende eindexamenexpositie zal ik niet snel hier bestellen in verband met de kleurzweem. Maar om simpel en voor een leuke prijs weer eens de hal van mijn studio aan te passen, zeker!

Hieronder de uiteindelijke resultaten:

Je kan veel meer dan alleen foto’s laten drukken. Check ook: