Fotoacademie jaar 1

Het eerste jaar Fotoacademie zit er op! Als ik denk aan de leercurve die ik heb mogen ervaren, is dit bijna onwerkelijk. Zoveel nieuwe technieken heb ik mij eigen gemaakt en zoveel facetten in de fotografie heb ik mogen ontdekken…

Reportage- en straatfotografie

In dit jaar heb ik kennis mogen maken met onder andere straatfotografie en reportages maken. Deze tak is, naast uitdagend, ook erg leuk. Ik moest echt over grenzen heen en was zoekende naar een aanpak die mij paste.

Straatfotografie was voor mij een enorme uitdaging. De straat op en mensen dúrven vastleggen. Ik ben uiteindelijk beland op de Damrak in Amsterdam. De reden was om minder op te vallen met mijn camera tussen de toeristen. Na een beetje rondlopen viel het mij op hoeveel friettenten er zijn en mensen aan het eten waren. Snel had ik mijn thema te pakken: vreten.

Volgens de beoordelingscommissie was mijn serie nog wat geforceerd. Ik wil misschien kijken of ik hier nog verder in kan groeien en ben momenteel een werkplan hiervoor aan het maken. Of het er ook echt van gaat komen, zal blijken 😉

Ook de bedrijfsreportage was in het begin zoeken. Welke hoeken kan ik pakken om een interessant beeld te krijgen, hoe kan ik de sfeer laten zien en hoe komt het bedrijf goed tot uiting? Uiteindelijk, na vele honderden foto’s en uren fotograferen, had ik het te pakken. De beoordelingscommissie zag in mijn foto’s wat ik wilde laten zien: een garagebedrijf waar deze mannen hard werken en onderling plezier hebben.

Portretfotografie

Ik dacht dat ik best goed was in portretfotografie, maar nu ik zoveel kennis heb opgedaan… Kortom, het kon vele malen beter. Belichting, houding, details, achtergrond. Kritische blik, goede sturing maakt dat mijn portretten vele malen beter zijn geworden.

Vakantie

Voor nu ga ik genieten van een moment stilte en mij vooral storten op mijn persoonlijke ontwikkeling. In september gaat het tweede jaar van start. Ik houd jullie op de hoogte!